Disclaimer  

Posted

Penafian ini adalah berkaitan dengan Laman Web / FB Page / Blog milik saya yang berkisar tentang pemakanan dan produk Shaklee. Saya bukanlah seorang doktor atau pakar nutrisi. Dengan ini, saya ingin pembaca Laman Web / FB Page / Blog saya tahu bahawa Laman Web / FB Page / Blog , saya ini tidak pernah di nilai oleh mana-mana Badan Pemakanan dan Dadah yang layak. Produk yang disebut didalam Laman Web / FB Page / Blog ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Maklumat dalam Laman Web / FB Page / Blog ini tidak boleh digunakan sebagai pengganti rawatan perubatan dan konsultasi doktor mahupun dianggap sebagai preskripsi. Sesiapa yang percaya bahawa mereka mengalami sebarang jenis penyakit atau masalah kesihatan, sila berjumpa dengan doktor dan dapatkan diagnosis serta rawatan dari yang pakar.

Testimonial yang disertakan di dalam Laman Web / FB Page / Blog ini adalah kisah yang dikongsi oleh pengguna produk Shaklee, namun ia tidak pernah sesekali disarankan mahupun disahkan oleh pakar kesihatan dan pihak pembuatan produk berkenaan. Maklumat dalam Laman Web / FB Page / Blog ini bertujuan untuk berkongsi kepada umum atau sebagai sumber pendidikan sahaja, bukan sebagai nasihat perubatan.

Tiada jaminan yang dijanjikan. Kisah yang disertakan bukan bermaksud untuk digunakan untuk diagnose atau rawatan penyakit, kecederaan atau dalam apa jua sekali pun menggantikan diagnosis dan rawatan perubatan. Maklumat yang terdapat di dalam Laman Web / FB Page / Blog ini adalah sah untuk menyarankan penggunaan vitamin dan mineral untuk menjauhi sebarang ketidakcukupan vitamin dan mineral di dalam badan. Penulis dan pengedar berkaitan tidak bertanggungjawab untuk sebarang kesalahfahaman atau penyalahgunaan maklumat di dalam Laman Web / FB Page / Blog ini.

*Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.