Kleenex Moments Contest | Facebook  

Posted by: Nani Rahayu Noordin in ,


Salam 1Blog...

Dah lama asyik post entry bab rumah je kan...so arini aku nak apdet pasal contest lak....mana tau rezeki aku or korang nak join skali ker...bleh menang contest ni kan :)

Ok contest ni kat Facebook...dah lama tak join apa2 contest...kali ni aku join Kleenex Moments Contest...based on voting jugak contest ni...

3G Crystal White | Artak Kitchen Design @ Intech Kitchen Sdn Bhd  

Posted by: Nani Rahayu Noordin in , ,


Salam 1Blog
Hari ni aku nak citer bab Base Unit KC aku plak…untuk base unit ni…aku direct call Artak Kitchen Design atau sekarang ni sejak penubuhan syarikatnya dikenali dengan nama Intech Kitchen Sdn. Bhd…aku agak teruja bila dengar Jeff dah daftar syarikt S/B…coz ini menunjukkan business dia yg semakin maju dan berkembang...serta kukuhnya sesebuah perniagaan itu…cewahhh…lama tak praktik ayat company secretary ni hahaha….

3G Crystal White Frameless | MyKitchen Design  

Posted by: Nani Rahayu Noordin in , ,

Salam 1Blog

Alkisah Kitchen Cabinet 3G Crystal White Frameless (CWF) ni bermula masa Homedec 2011…kononnya gi Homedec nak survey Hood & Hob je…last2 terjatuh cintan skali dengan KC jenis 3G CWF ni…selalunya kita tengok 3G yg ada frame aluminium tu kan…tapi yg ni takde frame…so nampak pintu kaca 3G tu je…dah ler color putih idaman aku yang dorang pamer kt booth tu..mmg aku bekenan sangat2 la….dah kuar dari Homedec tu boleh kami patah balik sebab nak booking jugak huhu…

The Important Space...The Store...  

Posted by: Nani Rahayu Noordin in ,

Salam 1Blog...

Entry kali ni aku nak citer bab storage lak....alkisahnya di rumah baru aku ni xde stor untuk simpan barang...selalunya kl projek2 rumah sekarang ni mostly ruang untuk stor akan disediakan coz ruang ni amatlah penting untuk penyimpanan barang2....but rumah baru aku ni tak disediakan plak...so terpaksa la bajetkan duit untuk kos buat stor....

Ceiling Zheng  

Posted by: Nani Rahayu Noordin in , ,

Salam 1Blog...

Sama seperti tajuk entry kali ni...cikgu nak menceritakan perihal pengalaman reno plaster ceiling dan wiring dirumah cikgu...so anak2 murid sila amik perhatian dan buat iktibar yer...cikgu buat dengan Zheng Plaster Ceiling...antara banyak2 yg cikgu survey..dia paling murah..termasuk wiring and lampu skali...sebab cikgu buat jenis L-box yang ada lampu tu kat ruang tamu...pastu PC biasa kt dapur...letak downlight...bahagian lain takde buat...nak save bajet la katakan :-)

Table Top  

Posted by: Nani Rahayu Noordin in , ,

Salam 1Blog...

Arini aku nak citer bab table top plak...so panjang skit la coretan kali ni hihi....

Selepas setel pasal grill...benda yg aku buat adalah table top konkrit untuk KC aku...kalau ikutkan aturan yg aku buat...aku nak buat plaster ceiling and wiring dulu...so xde la habuk sumer atas tabletop nanti...tapi disebabkan orang plaster ceiling yg merangkum wiring tak datang buat pada tarikh yang ditetapkan..so terpaksa la aku proceed dgn table top dulu...kalau nak menunggu siap plaster ceiling dulu tah berapa lama lak amik masa...

Kek Cinonet...  

Posted by: Nani Rahayu Noordin in ,

Salam 1Blog...

Arini aku n hubby gi BTK untuk jumpa Jeff dari Artak Kitchen...arini Jeff datang nak ambik pintu wall cabinet aku untuk tukar...nape nak tukar?nanti aku citerkan dalam segmen Kitchen Cabinet ok ;-)

Selesai Jeff wat keja dia...