Promosi RM50 Sahaja!!!

Salam 1Blog...

So dah tau pasal Bedak Arab tu kan...ada yg berminat? Meh tengok sini...

Sempena merasmikan pembukaan kedai online aku ni De Dyera Shoppe House...aku akan memberi harga promosi yang istimewa sebagai tanda mengalu-alukan kedatangan pembeli...



Ada Apa Dengan Bedak Arab??

Salam 1Blog...

Saper pernah dengar tentang Bedak Arab atau nama sebenarnya Bedak Kokuryu Super Summer Cake??Kalau yang pernah dengar tu semestinya tau pasal kehebatan bedak ni kan? Pada yang belum tau meh sini aku nak citer skit...

Al kisah akunye bedak compact...dah habis so aku pusing2 la Tesco (itu yg dekat dgn rumah pun) nak cari bedak baru...but satu pun aku tak bekenan...bukan apa..aku jenis tak suka sangat make-up2 ni...cukup la dengan bedak je...tp bila tengok harga plak mak aii sumer dah naik harga...bedak Maybelline yg pernah aku guna dulu pun dah mahal...trus tak jadi beli...

100 Hari | De Dyera Shoppe House

Salam 1Blog...

Hari ni baby Ammar genap 100 hari dan bersyukur ke hadrat Ilahi baby Ammar membesar dengan sihat dan perkembangannya baik sekali....baru 3 bulan usianya dah pandai beramah mesra dengan orang sekeliling....dah pandai mengiring dan sikit lagi nak lepas untuk meniarap...namun belum berjaya...dan paling pandai isap jari hihi...comel sangat...

My 7kg baby ;)

Permata kedua | Muhammad Ammar Rifqi

Salam 1Blog...

Dah lama jugak aku tak update blog ni..dah bersawang bagai dah hihi...harap rakan2 pembaca masih setia menemani den kat sini...agak busy lately and mmg tak sempat aku nak update blog...

dulu busy dengan packing brg nak pindah rumah...pastu busy ngangkut barang2 pindah umah...busy kemas brg2 lak...then busy nak puasa and berhari raya lagi...lepas dari tu busy nak bersalin lak...dah bersalin busy berpantang and nguruskan baby kecik lak...huhu...busy la sangat kan... ;-)

HARI RAYA CONTEST | Lavish Marissa Boutique

Salam 1Blog...

Jom join contest Hari Raya di Lavish Marissa Boutique dan menangi baju raya untuk anak2 anda...senang je tak perlu vote..hanya register kat link dibwh tu :

HADIAH PERTAMA: 2 set baju + 1 set permainan kanak-kanak 
Hadiah Kedua : 2 set baju kanak-kanak
Hadiah Ketiga : 1 set baju kanak-kanak

Happy 3rd Anniversary Sayang...



A lil gift from me to him hehe...pagi tadi buat surprise ni...order Red Velvet Cupcakes then hantar kat

Lip Lap | House of Lighting


Salam 1Blog…

House of Lighting (HOL)…saper tak penah dengar nama kedai ni?haa…kl tak penah dgr….try google ke yahoo search ke….kedai lampu paling murah...for sure akan kuar nama kedai ni je la…aku gerenti…byk giler blog yg aku baca nama kedai ni la yg menjadi sebutan…dan kalau korang nak tau harga dia mmg gila2 punya murah…aku dah pegi kedai nih dekat 5-6 kali kot..dari sebelum dapat kunci umah smpi la nak beli kipas & lampu…

22 Weeks | Anemia


Salam 1Blog…

Baru-baru ni macam biasa aku gi monthly check-up di Klinik Kesihatan Presint 3…ini kali ke-3 aku gi check-up…lambat nor aku bukak buku merah aritu…nasib tak kena sembur dek nurse kt situ hihi…So rutin biasa la bila gi klinik...urine test…HB test…pastu nak scan la…bestnya nak tau gegirl ke boboy kan ;-)

Masa kat bilik HB test…result HB aku turun mendadak…dari maintain 12gm% turun ke 9.6gm%...pehh byk giler turun…

Tolong Vote Entry Saya No. 7 | Mother's Day Contest 2012 - Maklumat Terkini - CARI Malay Forums

Salam 1Blog...

Hari ni adalah hari untuk meraih undi di Contest Mother's Day Forum Cari.com....tapi wat to do...hanya ahli2 cari.com jer yang boleh undi...itu pun yg pangkat Junior ke atas...

So kepada kwn2 yang ada akaun di forum Cari.com boleh la tolong vote

JOHNSON'S Baby Of The Year 2012 Contest | Facebook

Salam 1Blog...

Entry kali ni pasal contest lagi hehe...jangan jemu plak ye...bukan selalu join contest ni...ada peluang baru dapat join....Contest kali ni takde voting2 macam selalu...100% on judges result...nak join?senang je...

Mother's Day Contest | Forum Cari.com

Salam 1Blog

Hari Ibu tahun ni jatuh pada 13 Mei 2012...nak bagi hadiah apa ye tahun ni?boleh korang bagi idea?hehe...

ok..nanti kita pikirkan hadiah apa nak bagi tahun ni kat Ibu masing....tapi sekarang ni aku nak info pasal contest di Forum Cari.com...

Kleenex Moments Contest | Facebook


Salam 1Blog...

Dah lama asyik post entry bab rumah je kan...so arini aku nak apdet pasal contest lak....mana tau rezeki aku or korang nak join skali ker...bleh menang contest ni kan :)

Ok contest ni kat Facebook...dah lama tak join apa2 contest...kali ni aku join Kleenex Moments Contest...based on voting jugak contest ni...

3G Crystal White | Artak Kitchen Design @ Intech Kitchen Sdn Bhd


Salam 1Blog
Hari ni aku nak citer bab Base Unit KC aku plak…untuk base unit ni…aku direct call Artak Kitchen Design atau sekarang ni sejak penubuhan syarikatnya dikenali dengan nama Intech Kitchen Sdn. Bhd…aku agak teruja bila dengar Jeff dah daftar syarikt S/B…coz ini menunjukkan business dia yg semakin maju dan berkembang...serta kukuhnya sesebuah perniagaan itu…cewahhh…lama tak praktik ayat company secretary ni hahaha….

3G Crystal White Frameless | MyKitchen Design

Salam 1Blog

Alkisah Kitchen Cabinet 3G Crystal White Frameless (CWF) ni bermula masa Homedec 2011…kononnya gi Homedec nak survey Hood & Hob je…last2 terjatuh cintan skali dengan KC jenis 3G CWF ni…selalunya kita tengok 3G yg ada frame aluminium tu kan…tapi yg ni takde frame…so nampak pintu kaca 3G tu je…dah ler color putih idaman aku yang dorang pamer kt booth tu..mmg aku bekenan sangat2 la….dah kuar dari Homedec tu boleh kami patah balik sebab nak booking jugak huhu…

The Important Space...The Store...

Salam 1Blog...

Entry kali ni aku nak citer bab storage lak....alkisahnya di rumah baru aku ni xde stor untuk simpan barang...selalunya kl projek2 rumah sekarang ni mostly ruang untuk stor akan disediakan coz ruang ni amatlah penting untuk penyimpanan barang2....but rumah baru aku ni tak disediakan plak...so terpaksa la bajetkan duit untuk kos buat stor....

Ceiling Zheng

Salam 1Blog...

Sama seperti tajuk entry kali ni...cikgu nak menceritakan perihal pengalaman reno plaster ceiling dan wiring dirumah cikgu...so anak2 murid sila amik perhatian dan buat iktibar yer...cikgu buat dengan Zheng Plaster Ceiling...antara banyak2 yg cikgu survey..dia paling murah..termasuk wiring and lampu skali...sebab cikgu buat jenis L-box yang ada lampu tu kat ruang tamu...pastu PC biasa kt dapur...letak downlight...bahagian lain takde buat...nak save bajet la katakan :-)

Table Top

Salam 1Blog...

Arini aku nak citer bab table top plak...so panjang skit la coretan kali ni hihi....

Selepas setel pasal grill...benda yg aku buat adalah table top konkrit untuk KC aku...kalau ikutkan aturan yg aku buat...aku nak buat plaster ceiling and wiring dulu...so xde la habuk sumer atas tabletop nanti...tapi disebabkan orang plaster ceiling yg merangkum wiring tak datang buat pada tarikh yang ditetapkan..so terpaksa la aku proceed dgn table top dulu...kalau nak menunggu siap plaster ceiling dulu tah berapa lama lak amik masa...

Kek Cinonet...

Salam 1Blog...

Arini aku n hubby gi BTK untuk jumpa Jeff dari Artak Kitchen...arini Jeff datang nak ambik pintu wall cabinet aku untuk tukar...nape nak tukar?nanti aku citerkan dalam segmen Kitchen Cabinet ok ;-)

Selesai Jeff wat keja dia...

Grill Ooi Grill

Salam 1Blog...

Hari ni aku nak citer bab reno rumah....mula2 skali kalau dah dapat kunci...dah setel defect sumer...Grill la paling penting...sebabnya kl buat reno yg lain dulu then pasang grill...ada kemungkinan brg2 dlm rumah tu yg akan hilang...so aku akan citer la serba skit and ringkas bab grill ni...ok...

Pada 14/1/2012 orang dari Ooi Grille & Iron Works

Selamat Hari Lahir Sayang...

Salam 1Blog…

Lama sudah tak mencoret kt blog ni…bukan apa…tak berkesempatan nak pegang laptop ni…Aleesya konker habis…pantang kita pegang dia pun nak ler menempek nak guna laptop…korang jgn ingat dia pegang belek2 je…tapi dah pandai guna..bukak muzik…gambar…movie…games…sumer dia dah pandai bukak file2 dlm laptop ni..so terpaksa la aku kuburkan jap nak apdet blog ni…hihi…


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up