Berhari Raya di Lenggong

Tahun ni giliran beraya di kampung hubby...tiap kali giliran hubby mesti beraya di Lenggong, Grik...bukan di Ipoh...ni kali kedua aku beraya disini...masa 1st time dulu aku masih peknenkan Aleesya...thn ni Aleesya 1st time raya sini..

So apa yg aku blh citer gelagat Aleesya bila sampai kt umah Opah & Atuk di Lenggong ni adalah menangis gila2 ketakutan...biasalah bdk kecik bila nmpk rumah luas n xpernah jejak umah tu takut la dia...umah ni mmg hanya setahun sekali time raya je kami balik...kl waktu lain balik Ipoh je...ni sbb sumer sedara mara hubby akan bkumpul di Lenggong bila time raya...

Rumah di Lenggong


Baru sampai...pujuk Aleesya dgn henfon baru brenti nangis


Raya pertama...pagi2 Aleesya dh mengamuk...pakai sumer dah cantik dah...tp asyik nak sebik jerk sbb ramai org dlm umah tu yg dia xpenah jmpa..so mmg la asyik nak merengek n melekat ja dgn mama abah dia...

ngantuk lagi kot asyik merengek je

Ni la cousin2 Aleesya yg dia xpernah jumpa


Lepas hubby balik solat hari raya...acara salam maaf bermaafan bermula...kemudian kami beraya di rumah MakTeh and MakNgah yang berjiran…mmg meriah la kalau dah sumer org berkumpul kt sini…mcm2 juadah ada…tapi yang menjadi resepi wajib tiap2 tahun Laksa MakTeh dgn Lontong MIL aku…mmg sedap la..siap ulang makan lagi hehe….hari raya pertama jer dah habis lontong MIL takde lebihan langsung...buat mcm tahun2 lepas jugak...org yg datang xde pun ramai mcm tahun lepas...tapi laris la....siap import nasi impit dari rumah MakTeh untuk kuah lontong yang ada baki lagi...huhu...

Ampun Maaf ye bang ;)

My Family

Kat rumah MakTeh makan laksa


Hari kedua raya takde aktiviti sangat....sekadar rehat2 di rumah dan terima tetamu + sedara mara sebelah Mak n Abah in law dari kampung yang sama....lagi aku n hubby saje nak biarkan Aleesya main dengan sepupu2 dia yang jarang berjumpa...tapi Aleesya tak layan jugak...sbb sepupu2 dia banyaknye lelaki + dia xpandai nak join the geng lagi hihi....bila sepupu2 dia gi main kt umah MakTeh...Aleesya syok sendiri main sorg2 dalam umah yang luas tu sambil menjerit2 kuat giler + gelak2 sbb terasa bebas agaknya jalan sana sini hehe....itu la prangai Aleesya sepanjang duk kt Lenggong ni...

posing dulu sebelum gi beraya

Di sebelah petangnya...aku n hubby ngikut abg ipar aku yg sulong ke kampung sebelah untuk beraya di rumah MakLang dan Wak Oncha....Wak Oncha ni aku xkenal pun...pangkat mak sedara hubby aku...tapi hubby aku pun xkenal sangat family ni...hanya Abang ipar yg sulong ni je yang rapat dengan family ni sbb dia membesar di Lenggong ni....hubby aku dilahirkan di Ipoh dan dibesarkan di Ipoh...itu yg dia tak kenal sangat org2 yg kat kampung ni...so ni la baru nak berkenalan sumer....

kat rumah Wak Oncha

Esok Aleesya dah nak balik beraya di Kedah....stay tune!!!

Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf Zahir & Batin....

Ikhlas dari saya sekeluarga


Pesanan Penaja :

Pada yang memandu tu berhati-hati di jalan raya....ingat family di kampung yg menunggu kepulangan kita....

Kepada Puan Juanita...sila info camna nak pass Blobby Plush Toy tu...huhuhu...

dan Selamat Menyambut Hari Merdeka pada sumer Rakyat Malaysia di mana saja anda berada....jauhkan minda anda dari terus dijajah....peace!!!

Sekian...majulah diri untuk keluarga... :-p

Nippon Paint Prize Giving Ceremony

Alhamdulillah...selesai sudah penyampaian hadiah dari Nippon Paint semalam di Empire Hotel Subang....majlis yg sederhana but happening...walau pun aku terlewat skit utk registration...namun sempat tiba sebelum majlis dimulakan....

Pembuka bicara dari Mr Jason Thong merangkap Head of Marketing bagi Nippon Paint Malaysia membuka mata ramai orang termasuk aku...Nippon Paint merupakan cat No.1 di Malaysia sekarang ni....mempunyai 800 color creation machine untuk menghasilkan lebih dari 10 ribu warna pilihan dan jaminan cat diberi untuk 10 tahun...ni la antara info yang aku dapat dari Mr Jason...

Mr Jason Thong


Kemudian acara pemberian hadiah saguhati bagi memenangi makeover cat rumah sebanyak RM2,000...makeover ni boleh dibuat samada sebelum raya atau selepas raya....kebanyakkan peserta Melayu sumer nak sebelum raya ni...so Jumaat akan datang pihak Nippon akan makeover cat rumah dorg...best giler...aku rasa aku jer yg buat makeover lepas raya huhuhu....harap sangat CF dapat sebelum bulan Oktober ni...memandangkan loan hubby dah lulus...so harap sgt takde masalah lain dah lepas ni...kalau tak hadiah ni terpaksa la aku lepas dan cat rumah orang lain :-(

Me dapat yellow blobby

Pemenang Utama dan saguhati

Pemenang Entry Blog Terbaik Falihin Jasmi


Hadiah Utama merupakan makeover rumah total RM15,000....dan hadiah bagi pemenang entry Blog Terbaik (Falihin Jasmi) memenangi makeover bilik tidur sebanyak RM5,000.....dan setiap pemenang dapat satu blobby plush toy yg cute....yang sangat lembut mcm bantal....best jer bila peluk huhu....

Bila selesai penyampaian hadiah....ada Q & A antara pihak Nippon dan tetamu....saper jawab soalan dgn btul dapat lagi satu blobby....hah...aku menang satu color green....hahaha...jgn jeles ;)

the yellow blobby gift along with the prize...the green blobby win the quiz at the ceremony....and tiny blobbies in the goody beg....2 more coming with postage....hopefully pink and blue blobbies...hihihi....

Goody Beg...dapat rujukan untuk pilihan cat rumah


tiba masa berbuka....pehh...makanan dia memang sedap....sorry tak sempat nak snap gmbr makanan...sbb takut tak sempat nak solat dan tak menang tangan dengan si kecil Aleesya lagi hihihi...tau nak berjalan jer si kecik ni....takmo duk diam....so tak dapek nak snap gambar2 lain...

selesai jamu selera dan solat....majlis pun berakhir....awal dari jangkaan aku....so balik rumah masak plak utk bersahur nanti huhuhhu....




Thanks to my hubby and lil Aleesya for supporting me...loves both of u...

Perfect Livin 2011 | PWTC

Tak mau cakap banyak jom wiken ni kita pi serbu!!!




Exhibition : 


Dates :

18 - 21 August 2011

Exhibition Hours :

10.00 Am - 9.00 PM

Venue :

PWTC


Hall Layout Plan



Kalau dari pengalaman yg lepas...berbanding Homedec...Perfect Livin lagi banyak booth dan byk pilihan company untuk kitchen cabinet...cooker hood & hob pun byk pilihan...so jangan lepaskan peluang ni :-)

If pegi nanti nak target peti sejuk huhuhu....peti sejuk yg cenonet tu nak jual...ada sesapa nak beli....angkat tangan!!! ;-)









Samsung Galaxy S II Contest | PC.Com

Selamat pagi Sabtu sumer....semoga ceria2 selalu di bulan puasa ni...nak dijadikan cerita kt blog ni...pagi tadi lepas sahur + subuh aku online facebook mcm biasa...tiba2 jer mata ni tertangkap satu posting di News Feed....Samsung Galaxy S II Contest!!!

trus jer la aku buka laptop hubby aku...jelas skit nak tgk apa benda hahaha...so simple sgt contest ni...aku pun join je walau dah ada 1 hihihi...

cara2 dia (of course la guna Facebook ok)...



STEP ONE

Post the below in your Wall or PC.com Malaysia’s Facebook Wall (NOT ON THIS PAGE):

1. PC.com Malaysia (tag us) is giving away the Galaxy S II, Ace and Mini!
2. The tagline for Samsung Galaxy S II is _____, _____, _____
3. I deserve to win the Samsung Galaxy S II because _____________________ (in 15 words or less)
4. Add a link to http://www.liveatpc.com/galaxys2contest

OR

1. PC.com Malaysia (tag kami) sedang memberi Galaxy S II, Ace dan Mini!
2. Cogan kata Samsung Galaxy S II ialah _____, _____, _____
3. Saya layak memenangi Samsung Galaxy S II sebab _____________________ (dalam 15 perkataan atau kurang)
4. Tambahkan link ke http://www.liveatpc.com/galaxys2contest

STEP TWO

Tag 5 friends in your comments

STEP THREE

Send us an email at facebook@liveatpc.com with your REAL NAME, FACEBOOK NAME and slogan, just in case we missed your entry.

EXAMPLE:



So Good Luck!!!


Shopping Sales!!!

Pejam celik..pejam celik..dah hari ke 11 kita poser..maybe dh ramai yg ambik kesempatan utk shopping raya awal2 ni...yer la kl last2 minit shopping karang ada yg xde saiz la (mcm aku ni ler yg susah sgt nk cr baju kurung saiz XS)...xde kaler tudung yg sesuai la dll lg..so kt Putrajaya ni skrg berlangsung 2 event khas utk shopping brg2 raya ni...

Presint 2


Satu kat Presint 2 ni...semlm aku dh ajak hubby gi kt sini...setelah selesai msk utk berbuka sumer...kami pun serbu lah hehe...tiap2 thn mmg kami pi kt sini..tp bkn nak shopping baju raya ke...kami shopping biskut & coklat...susu kadang2 tu huhu...sbb mmg murah dijual banding kt luar tu...kl baju raya ada yg mahal ada yg murah...kena pandai pilih booth la...tp semlm booth coklat cadburry xde mcm selalu :-( so beli biskut je la dgn 2 botol air twister (RM5 sebotol)...lain dr tu aku dpt tudung selai harga RM10..murahkan... 

Ni ler hasil borongan..nak borong lagi tak cukup tgn dah...


Tempat satu lagi ni baru start arini...so xpi lagi...maybe wiken ni boleh pi terjah huhuhu...

Presint 16



Jom Shopping!!!

Invitation

Hi Intan,

Thanks for the reply. We are please to inform you that the Prize Giving Ceremony for this contest will be held on:

Date: 19 Aug 2011 (Fri)
Time: 5.30pm - 9.30pm
Venue: Grand Ballroom, Empire Hotel Subang, Empire Subang, Jalan SS16/1, 47500 Subang Jaya, Selangor


You can bring a partner/friend to this event, would appreciate your kind RSVP by 10 Aug 2011 (Wed). Please feel free to call Audrey Tan at 03-5125 0985 or reply this email for RSVP and further enquiries.

Warm Regards,
Nippon Paint (M) Sdn. Bhd.

"Ayu nak apa?"

Setiap kali kl hubby aku tanya mcm ni aku akan jwb dalam hati "nak laptop..." huhu...tu la jwpn aku kl dia tanya even dia tanya tu ada kt pasar malam...hahaha...

aku mmg teringin sangat nak laptop sendiri...so bleh la aku ngabihkan masa aku dgn conteng2 gmbr Aleesya kat photoshop...pastu lak kl ada internet skali for sure la ngadap laptop ja huhu...tp apa kan daya...blom ada rezeki nk dpt lagi...

Hari ni aku ngan hubby gi Mines...kebetulan dia amik cuti ada hal skit...smpi di Mines soklan yg sama dia tnya aku..."Ayu nk apa..?" aku diam je konpius xfhm maksud dia tu..."Abg nk beli hadiah kt Ayu...." Hadiah? mata aku bsinar2 dah...dlm hati dok sebut 'laptop' je huhu..tapi aku pikir nak masuk umah ni byk nak pakai duit...so aku ckp xkisah la ikut jer la dia nk bg apa pun...

Jalan punya jalan...dia bwk aku gi kt kedai Blackberry...then dia ckp "Tokey kasi tgk Samsung Galaxy S II..." aku bertambah konpius...

"Abg beli henfon baru ni la eh ganti fon Nokia tu..." pehh...terdiam gak aku...apa taknya...ni model yg paling latest dlm dunia gadget ni....aku yg xtau sgt bab gadget ni pun sedia maklum yg model ni agak gempak...org ler ckp aku xtau pun hihihi...ini dah terlebih bagus dpt ni hahaha...laptop tu tunggu tahun depan plak kot ;)

My newborn gadget ;)

Nipis jer takut nak pegang huhu..


Aku ingat takat tu jer la surprise yg aku dpt...ada lagik....hubby aku register Internet Maxis utk fon aku...senang aku nak browsing katanya...xyah guna dah broadband yg lembab tu....best giler aku arini...kuikuikui...tapi blh ker aku apdet blog dlm hfon tu?aku pun xtau...esok ler aku try belek2 internet guna fon tu...arini baru nak study guna fon baru...yahoooo!!!!

But aku tanya gak kt hubby...hadiah apa ni?Hubby aku ckp hadiah Anniversary...Aik...yg aku dapat bunga ros sekuntum + coklat ferrero sekotak tu apa?

Anyway...Alhamdulillah...rezeki di Bulan Ramadhan...ni yang buat bertambah sayang kt hubby ni ;)

Menang RM2K Paint Makeover | 'I Like My Home' Contest

Ingat tak contest I Like My Home Nippon Paint ni? Alhamdulillah...aku menang hadiah saguhati Paint Makeover berjumlah RM2K....rezeki di bulan Ramadhan ni...boleh la cat rumah baru nanti huhu...

My dear hubby...this is my Birthday present for you hihihi ;)

Alhamdulillah....

Ada nama anda tak?



Selain dari tu aku jugak salah sorang pemenang 100 lucky voters yg akan dapat hadiah Blobby Plush Toy yg cute tu...bestnya...


Ni utk Aleesya hehe..


Tak lupa jugak terima kasih pada Puan Juanita sbb info kt aku pasal contest ni...kl bkn sbb dia aku tak tau pun kewujudan contest ni....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up