Ada Apa Dengan Bedak Arab??

Salam 1Blog...

Saper pernah dengar tentang Bedak Arab atau nama sebenarnya Bedak Kokuryu Super Summer Cake??Kalau yang pernah dengar tu semestinya tau pasal kehebatan bedak ni kan? Pada yang belum tau meh sini aku nak citer skit...

Al kisah akunye bedak compact...dah habis so aku pusing2 la Tesco (itu yg dekat dgn rumah pun) nak cari bedak baru...but satu pun aku tak bekenan...bukan apa..aku jenis tak suka sangat make-up2 ni...cukup la dengan bedak je...tp bila tengok harga plak mak aii sumer dah naik harga...bedak Maybelline yg pernah aku guna dulu pun dah mahal...trus tak jadi beli...



Bila aku surf2 Facebook...ramai yang bercakap bab bedak arab ni..dah mcm terbekenan plak aku kt bedak ni...apa yg istimewanya bedak ni?? Jom tengok...

Russet 50gram


Keistimewaan Kokuryu Super Summer Cake (Bedak Arab):

- 3 in 1 (moisturizer, foundation, powder)
- Tahan selama 8 jam (boleh diguna sehingga 3 bulan dan lebih mengikut cara pemakaian masing2)
- Boleh diguna ketika solat
- Halal
- Kulit akan bertambah cantik apabila berpeluh (kalau berpeluh hanya 'dap'kan tisu pada muka, tisu tidak akan melekat di muka)
- Berbau wangi
- Selepas dipakai akan mengikut warna darah

- Mengecutkan jerawat bagi yang berjerawat
- Muka semakin lembut & gebu
- Menjimatkan masa & wang
- Disertakan bersama span yang lembut, mudah dipakai & tidak akan kepam apabila disimpan setelah dibasahkan


Bedak Arab ni dapat sijil halal dari Majlis Dakwah Islamiah Filipina (IDCP), sebuah badan bukan kerajaan yg diiktiraf & berdaftar. Jika di Malaysia kita ada JAKIM. Dicipta menggunakan teknologi Jepun,dibuat di Filipina dan dipasarkan di negara-negara arab..

So bedak ni amatlah sesuai dengan keperluan aku yang tak suka mekap2 sangat dan senang nak handle...keberkesanan bedak ni? Jom tengok...








So ni antara gambar2 yg aku dapat kat google...nak tunjuk gambar sendiri blom dapat barang lagi...tak sabar nak cuba huhu...

So ada yang berminat?? Jom ke next topic... ;)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up