03 November 2015

HB ku DEGIL!!!

Setiap kali check up bulanan mesti hati tak senang.

Sebab apa?
Risau bacaan HB menurun lagi. Setiap kali check HB hati berdebar-debar jer tengok PEN MERAH ke PEN BIRU.

Kalau PEN BIRU?
Alhamdulillah rasa nak lompat bintang je sebab sebulan lagi baru check up balik. :-)

Kalau PEN MERAH?
  • Alahai nak kena ulang check up lagi 2 minggu. Kesian encik suami kena mintak keluar office jer selalu.
  • Nak kena pulun makan makanan yang kaya dengan Zat Besi walaupun tak lalu makan.
  • Kadang-kadang kena ambik darah 1 tube untuk pelbagai ujian nak check apa masalah dalam darah tu sampai lebam lengan asyik kena ambik darah je.
  • Kena tukar ubat baru.
  • Dan yang paling penting boleh bawak masalah untuk baby dalam kandungan boleh gugur tau serta ibu juga berisiko tumpah darah!


Inilah yang saya alami dari bulan Jun lepas. Bacaan Hemoglobin (HB) saya asyik menurun hingga mencecah 9.7gm. HB saya tetap DEGIL tak nak naik-naik jugak walaupun dah pelbagai cara saya buat.





Doktor dah tukar ubat untuk saya sampai 4 jenis ubat. Ubat yang terkuat sekali pun mampu naikkan bacaan hanya 0.1gm :-(

Saya dah letih asyik ulang-alik klinik 2 minggu sekali untuk check darah.


Apa yang saya buat?
Saya nekad ambil VIVIX!

Tapi saya tak berani sebenarnya hehe. Mana taknya Vivix ni dikenali dengan tahap ANTIOKSIDAN yang POWER! Pesakit kanser pun dah ada yang survive dengan mengamalkan Vivix ni.

Ini saya nak ambil masa tengah pregnant pulak memang atas risiko sendiri la ;-)



Tapi saya tetap ambil setengah sudu kecil je. Itu pun saya campurkan dalam juice buah-buahan.

Saya amalkan 3 kali seminggu je.

Smooties Blackcurrent Cranberries with Aloe Vera + 1 scoop ESP + setengah sudu kecil Vivix

Bila waktu check up seterusnya, hati tetap tak keruan. Risau experiment saya tak mendatangkan hasil.

Tapi bila tengok pembantu makmal pegang PEN BIRU! Muka dah tersenyum lebar!

Bacaan dah naik dari 9.9mg ke 11.2mg!
Maka saya teruskan amalan dengan Vivix!



Tiga minggu kemudian bila check darah lagi HB saya terus naik dengan bacaan 12mg!

Nurse siap puji-puji lagi HB dah cantik. Kalau sebelum tu asyik kena tadah telinga jer la kan :-)


Maka InsyaAllah saya akan teruskan amalan dengan Vivix ni sehingga bersalin hujung tahun nanti. Kerana saya yakin dengan IzinNya Vivix dapat membantu saya dalam proses bersalin nanti.

Semoga semua dipermudahkan.

Inilah #shakleeEffect saya dengan VIVIX!





Kalaulah tahu sejak dari dulu kan... :-)

#lovetobeWAHM
#NarLegacy
#MWEgroup
#GreatSponsoringTools
#GreatSalesToday
#GetShakleeToday
#GreatSalesTomorrow
#GetShakleeTomorrow
#sayajualshaklee0125882545
#shakleeSemenyih
#s2uFamilies
#s2united
#shakleepromo
#shakleemurah
Reactions:

1 comment:

  1. Wahhh Alhamdulillah. Nad pun ambil Vivix time pregnant. Sebab kena chicken pox awal pregnancy

    ReplyDelete