Grill Ooi Grill

Salam 1Blog...

Hari ni aku nak citer bab reno rumah....mula2 skali kalau dah dapat kunci...dah setel defect sumer...Grill la paling penting...sebabnya kl buat reno yg lain dulu then pasang grill...ada kemungkinan brg2 dlm rumah tu yg akan hilang...so aku akan citer la serba skit and ringkas bab grill ni...ok...

Pada 14/1/2012 orang dari Ooi Grille & Iron Works
datang untuk pasang grill umah aku...pada asalnya aku penah citer sebelum ni harga grill aku dalam 3.3K je..tapi dah jadik 3.6K sebab ada penambahan di bahagian toilet Masterbedroom tu...kalau tak buat grill agak bahaya sebab aluminium yg cover di toilet tu nipis jer and senang2 jer kl orang nak umpil...so penting untuk aku pasang grill...apa pun..pada aku harga ni masuh berbaloi coz aku amik Wrought Iron...pastu corak yang xde bunga tapi dapat bunga free...walaupun bukan bunga ros mcm yg dibncgkan sebelum ni...tapi aku ok je coz dpt free kan hehe...kl tempat lain aku survey mau cecah 5-6K satu umah.....

Lori sudah sampai

Ni la bunga free tu...walau bkn bunga ros...tapi cantik gak kan...

Rupa grill Mbedroom

Ni pintu kat dapur...ada plate 4 kaki

Pemasangan grill ni makan masa sehari jugak...tapi aku tak dapat tunggu sampai siap coz dah pkl 6 lebih masa tu dorg still buat keja...pastu Aleesya pun dah meragam je...xtau la pukul brp yang siap...tapi esoknya aku gi tengok balik grill yang dipasang...memang ada tingkap yang grill tu tak masuk kemas...sebab apa??sebab umah kat BTK ni kontraktor developer buat simen takdenya sama and lurus...mesti ada yg bengkang-bengkok...so bukan umah aku je yg alami nasib yg camni...cuma org grill ckp umah aku ok skit dari umah lain yg lagi teruk...so dorg blh buat takat tu jer utk adjust bagi masuk frame....ok la bagi aku xde la teruk sgt...cuma akan nmpk la lubang2 skit kt celah2 frame tingkap tu...

Nampak lubang2 skit kat frame tu

Ni la rupa bila dah siap pasang


Komen aku :
Harga - agak berbaloi and boleh nego...
Ketepatan masa/service - bagus coz kl ada masalah pasal grill dorang akan cepat bertindak...
Kekemasan kerja - tengok pada jenis grill yg dipasang (masuk frame or luar) and pada kekemasan tingkap rumah sendiri...kl mcm umah aku kemungkinan ada lubang2 la...tapi keja pada buatan grill tu mmg kemas dan takde senget-benget besi yang diatur....
Handle/Kunci - yg ni je kot aku xbrapa nak bekenan coz tak dapat handle yg cantik tu huhu...xde handle pun...just tempat kunci yg biasa je...

Company - Ooi Grille & Iron Works
Contact Person - Madam Ooi (012-6538808 / 016-2114225)
Lokasi - Taman Pinggiran Putra, Seri Kembangan
Kilang - Klang

2 comments:

Atiqah Rosli said...

lawa bunga nyer..1 meter persegi berapa RM?

Areyou said...

Atiqah...tak pasti la brp RM...sbb sy just bagi ukuran sumer tgkp n pintu then dia bg harga lumsump...tak tanya lak 1 meter persegi brp hehe...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up