Basi!!  

Posted by: Nani Rahayu Noordin in ,

Apa yang basi ni??nasik?lauk?buah?eh..ada ke buah basi?huhu...entry kali ni aku letak topik basi sbb entry kali ni bakal crita tentang entry2 yang dah basi...huhu...

Al-maklum la tak sempat nak update dgn ada anak kecik yg semakin hari semakin lasak...pastu aku berpeluang guna laptop hubby aku sebelah malam je...itu pun kalau si kecik dah tido lena...kl tak jgn harap aku boleh ngadap laptop ni...mau dia pun nak menaip jugak....pantang nampak laptop anak aku ni...so ikutilah episod-episod yang dah basi ni huhu...


10 April 2011   Henfon Masuk Air...

Aleesya...Aleesya...pagi2 lagi dia dah buat hati aku resah gelisah...apa tak nya...aku bangun dari tido jer aku tgk dia dah jaga n main2 henfon aku...pandai pulak dia carik henfon aku kt celah2 bantal tu...

then aku unlock fon aku...aku tgk ape pun tak nyala...hah sudah...aku try ON...pun xjalan...aku tgk mcm dah masuk air je screen fon tu...Aleesya dah main gigit2 henfon mama!!so paham2 jer la air apa yg masuk tu...uuuwwaaaa......!!

hati aku dah nangis...apa tak nya..henfon tu ada sentimental value tau...1st hadiah dari hubby aku lepas baru kawen huhu...maunya rosak tak leh baiki jenuh la aku...tak kan nak beli yg baru sepesen dgn yg tu jugak....parak le hubby aku..bukannya murah huhu...

trus aku ajak hubby aku ke Mines...itu yg paling dekat nak baiki fon aku...sampai sana je tokei kedai tu ckp kena tukar touch pad dia...sbb henfon dah boleh hidup...but touch pad plak rosak...camna nak guna henfon kl touch pad rosak..apa pun xleh buat...RM130 jugak tukar touch pad tu...melayang duit hubby aku...tapi nasib gak tak rosak sumer...kl tak kena beli baru le...

Ni ler touch pad yang rosak


balik dari Mines...elok jer sampai umah...henfon aku jadik mengong balik...touch pad kembali bermasalah mcm tadi...uuuwwaaaa.........langsung aku tak boleh guna....hanya call in yang boleh...apa nak buat?esok la jawabnya gi kedai tu balik...

pendekkan citer..sepanjang minggu ni 4 kali ulang gi kedai tu hanya utk tukar  touch pad yang baru...huh...


17 April 2011   Ipoh mali...

Jumaat malam sabtu aku sefamily balik ke Ipoh...dah lama rasanya tak balik umah mentua...seingat aku last balik Ipoh time Raya Haji aritu...sampai di Ipoh kira2 hampir jam 1 pagi...

Sesampai je kami di umah Ipoh...Aleesya terjaga dari tido...mula2 skali dia nampak Ucu dia...tersenyum2 dia nampak Ucu...aku agak Aleesya dah besar ni takde dah kot takut2 jumpa sedara-mara dia mcm sebelum2 ni...tup2 baru dok senyum2 kt Ucu...dia trus nangis...pastu kat Opah ngan Atuk dia pun tak nak jugak...huhu...

Semalam sepupu Aleesya, Khalish (Anak adik ipar aku) datang umah Opah...si Khalish yang dah setahun setgh dah boleh berjalan n for sure la nak berkawan bermain2 dgn si Aleesya ni...tapi Aleesya ni boleh je dia buat nohen dgn Khalish...nak gelak pun ada tgk gelagat dorg ni...

Pakat dok pandang satu sama lain


dan yang pasti dengan Ucu je Aleesya bole dok bergelak sakan...sampai ngingau2 tido asyik dok main dgn ucu...dengan orang lain jgn harap la dpt mcm tu...dah nampak dia boleh kamceng dgn Ucu dia je....so Ucu..senang la mama nanti kl balik Ipoh...Ucu dah boleh ngasuh Aleesya huhu...

Jaga2 Ucu...Aleesya baik tu ada makna tu ahakss...;P


17 April 2011   Rodeo Bear!!!

YeeeHaaa!!!sapa pernah naik rodeo?perghhh...kalau ada yg berani naik rodeo ni mmg aku tabik la...tengok kat TV pun dah naik gerun...mau terpelanting abih tulang2 kalau tercampak dari rodeo ni kan....haa...ini la yg Aleesya dapat dari Abang aku (Uncle An)...sure korang tak leh imagine kan camna Aleesya naik rodeo ni...hihihi...

balik dari Ipoh...baru sampai di Serdang, Abang aku call ckp nak dtg umah...aku pun ok je mandangkan kami dah nak sampai umah...lepas maghrib Uncle An sampai umah aku dgn member dia...with big Toys R Us gift box...

Rodeo Bear


Aleesya mcm biasa takut2 dgn orang...bila wrapping paper gift dah dikoyak trus jer dia tepuk2 kotak besar tu...suka btul dia...hehe...Uncle An ngan member dia yg pasang Rodeo Bear ni...mmg besar gak la...tapi takde la sampai berpusing2 mcm dalam TV tu...boleh pusing but dengan kemampuan kanak2 sendiri...sendiri pusing la maksudnya...dengan lagu2 yang agak banyak...suka btul Aleesya...tapi bila naik kaki tak sampai lak...sebelah jer cecah lantai hihi....

Apa pun Thank You Uncle An....

Tiap hari main benda ni


haa...dah la kot untuk entry basi kali ni...ada banyak lagik benda yang terjadi sepanjang 2 minggu ni...tapi maleh aku nak crita panjang2 huhu...

dan yang paling terbaru...ni bukan basi tau huhu...Aleesya dah menapak 2 langkah tadi...terasa bahagianya aku bila dpt tengok anak mengorak langkah pertamanya btul2 depan mata aku....



This entry was posted on Saturday, April 23, 2011 and is filed under , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

0 comments

Post a Comment