Perfect Livin 2011 @PWTC

Semalam teruja sebab menang baucer MAK...so hari ni teruja sebab nak pegi Perfect Livin (PL) kat PWTC...dengar crita dari orang expo2 mcm ni banyak diskaun dan harga brg2 murah...target aku nanti senang ja...aku nak survey KC dengan sinki + tap...pastu hood & hob tu...

seawal pukul 10 pagi kami bertolak dari Putrajaya...jalan ada skit 'jam' bila sampai di KL...sampai je kami kt PWTC...mak aii..orang dah ramai serbu PL...mula2 masuk akan jumpa Hall 3 dulu...Hall 1 & 2 di bangunan sebelah..Dewan Tun Razak...

Hall 3 kami tengok sumernya barang2 perabot...sofa, katil, meja makan etc....so kami trus ke Dewan Tun Razak....masuk je dewan jumpa Hall 2...kat sini aku survey2 KC je...benda2 lain aku pejam mata dulu hehe...antara quotation yg aku dapat (utk Design B & C saja) :

  1. Kian Classic Design S/B = RM5,000++ - RM6,000++ (Material Melamine)
  2. Dans De Design S/B = RM6,000 - RM7,000++ (Material Melamine)
  3. D Format Cabinet Shop = RM8,000++ (Material Acrylic - Design C)
  4. The H Trends Kitchen Design S/B = RM11,600 lepas diskaun RM8400 (Material Acrylic - Design C)
  5. SCI Cabinet Industry S/B =
       Design B : Melamine = RM 6,000++ after 60% diskaun RM2800++
                            I-plus = RM 6,000++ after 20% diskaun RM5,000++
                            Solid surface RM 1,500
       Design C : Melamine = RM 7,000++ after diskaun RM 3,000++
                            I-plus = RM 7,000++ after diskaun RM 6,000++
                            Solid surface = RM 1,200

Kesimpulan yang aku dapat buat...harga KC kat sini sumer MAHAL!!! yang paling murah pun SCI tu...tapi tu hanya harga KC semata2...blom masuk accessories atau plumbing & lelain...tu sumer kira asing...boleh jer kalau nak amik yg SCI ni...tapi kena booking kt expo ni je....kl kat kedai dia..harga sebenar yg blom diskaun tu ler...parah!!!

lepas jalan2 survey KC, kami ke Hall 1 bahagian alat2 dapur..elektronik sumer...tapi tak sempat nak jalan survey2...Aleesya dah menangis meragam...ngantuk agaknya...tak pun rimas dgn orang yg semakin ramai...kalau dia nangis biasa je tak per jugak...ni menangis stail meraung habis...dah tu takmo abah dia dukung...nak suh aku dukung ja...jenuh aku dukung dia balik ke Hall 3 nak carik jalan kluar...bukan ringan dukung dia...7kg dah dia skrg ni huhu...dah satu hal plak sesat pusing2 kt dalam Hall 3 tu carik pintu kluar tak jumpa...Aleesya plak makin galak menangis...sumer org tengok je...suara dah la nyaring...kuat lak tu huhu...

ingat lepas setel kat PL ni nak ke Gombak gi showroom Modern Aluminium Kitchen nak ambil baucer...jawabnya trus balik rumah la...huhu....

p/s: gambar takde snap coz bizi dok jamu2 mata jer...hehe...
             


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up