Book Fair @ PWTC

Awal2 lagi aku dah bgtau hubby nak ke Pesta Buku di PWTC...tujuan utama aku ke sana..aku nak jumpa Eric Leong + nak beli buku baru dia 101 Tip Deko Bersama Eric Leong...siap aku dah inform kt Facebook Eric aku nak ke sana...huhu...

tiba hari ni...tup2 hubby ckp dia kena gi frendly bola tampar dengan budak office dia...aiseh...bermakna ptg ler baru boleh ke PWTC...so lepas zohor kami ke sana..

dalam perjalanan ke KL...hujan lebat turun melimpah2...sampai le di PWTC hujan masih lebat lagi...kami nak parking tempat biasa tak dapat sbb tak boleh melintas jalan dgn adanya Aleesya dan hujan yg lebat sangat2...terpaksa kami cari parking di dalam PWTC....but FULL!!

aku suh hubby ke parking hotel sebelah PWTC...dah siap masuk parking hotel...tiba2 ada sorang brader ni dtg kt kami ketuk2 tingkap...dia ckp parking full jugak kt sini...kl tak kuar dalam 10 min tiket akan dikena bayaran...so kami trus kuar dari situ....hubby pusing lagik kali ke 2...ke 3...dan ke 4 kali...still takde parking...so aku dgn sedihnya ajak hubby balik ja...mandangkan hujan tak benti2...

on d way nak balik...jln agak 'jam' di depan Maju Junction tu...slow2 ujan pun renyai2 je....aku ajak hubby pusing balik...mana tau rezeki aku ada parking kan...so bila dah pusing balik...hujan pun dah brenti.....rintik2 je hujan...so kami parking kt tempat biasa kami parking di Hentian Putra...nasib ada gak parking...

masuk je PWTC...mmg byk la booth buku2...kalau korang nak tau...aku ni boleh dikategorikan hantu buku jugak hihi..pantang nampak buku yg best2...tambah buku2 motivasi ni...novel ke kan...tapi aku ajak hubby ke booth Karangkraf...sbb situ yg aku nak pegi dulu...nanti baru gi jln2 tempat lain lak...

sampai di dewan Tun Dr.Ismail...aku serbu rak2 buku bahagian ID ni...aku dah nampak byk buku2 Eric di susun di rak...aku dah terpikir sure Eric pun dah xde kat situ sbb aku terpandang satu buku dia yg dah di signiture oleh Eric kat rak tu...so dengan cepat kilat aku sambar...hahaha....then baru aku belek2 buku Eric yg lain kot2 ada lagik yg di autograph...upernya dah takde...buku yg aku sambar ni buku last yg ada signiture Eric ;) puas hati aku dpt gak buku ni...

tempat redeem gift


aku suka dengan transformasi Eric yang simple dalam slot2 tv mcm casa impian,deko bersama Eric sumer tu...simple but nice sgt apa yg dia sentuh...so idea2 dia dalam buku ni mmg akan aku cedok habis2 la...InsyaAllah...

selain buku Eric...aku sambar gak majalah Impiana keluaran Mei...majalah Dapur Impiana keluaran tahun lepas yg tajuk agak best...total sumer RM40...dah dapat apa yg aku nak...so aku pun baru la nak jln2 belek2 buku lain....tapi si kecik Aleesya dah start enjin nak meragam...langsung tak bagi 'can' kat mama dia nak belek2 buku....yer la aku faham dia dah rimas lama2 dgn orang ramai sumer...lagipun dalam kreta tadi lama sangat...

Aleesya dah merengek
orang ramai yang hadir


so kami pun trus jer la kuar dari PWTC tu menuju balik umah...kl Aleesya tak buat hal tadi mmg aku dah grab dah atleast satu lagik buku motivasi hihi...

dah banyak mcm ni taktau mana satu nak baca dulu hihi...

2 comments:

juanita said...

Wahhh g ke...kita g gaks....ramaii sgt2+ hujannnnn.....rembat 20 buku terus balikk....malas nak naik level 4 x laratttt angkuttt bukuuuu...huhuhuhuhuh

Areyou said...

pehh...20 buku tu buku ape?huhu...ni pun xdapat nak gi booth lain...karangkraf je sempat...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up