Lot 477, Bandar Tasik Kesuma (Alpinia Fasa 9C)

Agak lebih sebulan yg lalu kami sign S&P, hari ni En.Azhar phone suh kami ke pejabat BTK utk ambil S&P yang dah completed serta dokumen2 lain...

sampai kami di sana, En. Azhar menerangkan tentang borang2 serta dokumen2 untuk kami sediakan bagi permohonan pinjaman...hubby aku ambik loan government...so dia kena mohon borang dari jabatan dia dulu...

selain dari tu...kami jugak kena bayar RM200++ untuk bill misc. peguam...sebelum ni kami hanya diberitahu perlu bayar deposit RM500 tu jer...tiba2 kena plak bayar bil yg ni...maybe disebabkan kekurangan maklumat tentang pembelian rumah ni maka kami tak tahu sangat procedure dan bayaran2 yg perlu kami ambil perhatian....

apa pun aku dah teruja dah bila dpt S&P ni..En. Azhar bgtau yg kunci rumah maybe dalam bulan Mei dapat...boleh la aku bajet design kabinet dapur aku nanti camna...hihihi...

Ni ler plan rumah aku...kecik je hehe...


14 comments:

Anonymous said...

salam..u beli rmh ni harga berapa..bulan mei ni dapat kunci ke?

Areyou said...

Salam...

masa saya beli ni rumah dah siap...dalam RM221K...pemaju ckp tunggu CF je lagi masa mula2 sign S&P tu...dia bgtau dlm bln 4@5 dah blh dpt kunci...skrg ni xtau la camna...saya masih dalam proses utk apply loan...

u pun beli kt sini ke?

Anonymous said...

salam, ada kosong lagi ke rumah area cni..? en.azhar bleh bagi contact person x?

Areyou said...

Salam...
Umah ni dh habis dijual...sy pembeli terakhir...dan encik azhar dah resign...nak cr umah baru ke 2nd?kl umah baru cuba tgk kat semenyih parklands...kwsn dia bsebelahan BTK ni je..sy ada bt entry ttg tmpt cuba tgk ye...

Anonymous said...

askum..saudari. Awk duduk lot 477 ke? Orait slmt berkenalan...sy pemilik rumah lot 478....your neighbour. Anyway, kalo wat housewarming jgn lupa jemput jiran sebelah. Nama saya fendy.

Areyou said...

Salam fendy...
selamat berjiran :-) bila ambik kunci?sy InsyaAllah mggu depan...jgn lupa join kitaorg kt sini kl nak bkongsi info ye...

Anonymous said...

saya lupa plak lot ape tapi no rumah 233 lorong 8/4B...eh?? ye kot...sibuk sangat baru seminggu lepas ambik kunci rumah...saya dah beli tapi rasa mcam nak kena tranfer jer tahun depan....ermmm...family suruh jual balik......

Areyou said...

Salam Anonymous...maaf ye sy tak faham apa maksud awak...awak citer psl apa ye...sbb xde letak nick so sy xtau sape yg post n citer psl apa hehe...harap dpt la guna nick... :-)

damia hana said...

salam..rumah sy no.198...hehe..dlm januari ni insyaallah pindah..skrg tengah pening nak cari contr.gril..salam perkenalan satu taman... :)

Areyou said...

Salam damia...salam perkenalan...awak blh refer kt entry blog sy...atau kt facebook fasa 9C sendiri...sana pn byk info blh dpt :-)

NettoAsh said...

Hi Areyou,

Salam perkenalan..kite pun bakal berjiran nnti.. =)

Areyou said...

Salam perkenalan :) bagus la..dah ramai jiran kenal ni...join la page FB fasa 9C ye..sana dh byk jiran yg join....dah pindah ke?saya blom lagi hehe...

NettoAsh said...

Hi Ayu,
Saya dah join fb fasa 9b.Banyak juga maklumat kite boleh refer dari situ..
Ayu nak pindah masuk bile?meriah saya tgk masing2 merenovate rumah..

Areyou said...

Hi...ayu tgh tggu developer repair ada bocor kt dinding tgkt atas smpi bwh...so xdpt nk pindah lg...kl setel yg tu blh la kot pindah :-)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up