Main design-design Kitchen Cabinet  

Posted by: Nani Rahayu Noordin in ,

Baru-baru ni aku dapat email dari salah satu kontraktor yg buat kitchen cabinet (KC) skali gambar 3D lagi...cantik, simple dan mmg design ni le yg aku plan untuk buat KC aku nanti...

cantik kan...ni ler dapur aku ahakss...

Kitchen Cabinet 15 kaki

Tall Unit untuk fridge dan washing machine


tapi bila aku tengok quotation yang dia bagi utk material Melamine...trus aku terpikir mcm nak kena tukar design jer ni...mau tak..design camni cecah dekat 9K hanya untuk ABS Melamine dan top jenis Mieco...

so aku hasilkan design2 ni...maybe boleh cut cost kot hehe...

Design A - lebih kurang design di atas 15' x 15'

Design B - 10' Base x 15' wall unit, tambah panel utk fridge 

Design C - 12.5' base x 15' wall unit



agak-agak yang mana praktikal eh?aku macam dah decide nak buat design C...tapi kena tengok kos dulu la camna hehe...yang design B ok jugak...cuma ruang untuk aku bekerja nanti tinggal skit je la...nanti nak letak jug water heater dan periuk nasi xdak tempat lak huhu....

This entry was posted on Tuesday, March 08, 2011 and is filed under , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

2 comments

heheh...nanti mntk tlg ayu kirakan kc utk kitaorg . Roughly keluasan dapur 9x15. Tp belum final, Kene tgu dapur siap.

ita..dapur kita lebih kurg jer besar 15x9 tu...nak kira tu blh je..based on quotation yg ayu dah dpt la...coz lain company lain harga dia sekaki...pastu tgk jgk design camna..kl design I shape mcm ayu tu tau la nak kira...kl L shape atau U shape xtau la hehe...

Post a Comment