Ceritera Express Jalan-jalan Cari Rumah  

Posted by: Nani Rahayu Noordin in ,

Express punya cerita coz dah lama tak online...broadband celcom problem so nak apdet blog pun tak dapat...tp terima kasih to Maxis coz bagi Broadband free untuk 10 hari sempena besday hubby tak lama lagi huhu...

Sejak bicara hati ke hati dengan hubby tempoh hari...kami pun nekad nak cancel booking rumah BTK ni...so pagi ni kami pi office Agenda Istimewa nak jumpa En.Azhar...tapi dia off plak hari ni...so tergendala niat kami tu...

kami trus kan planning nak cari rumah di Semenyih...mula2 tempat yang dituju apa lagi kl bukan Bandar Akademia...ni mmg aku minat sgt huhu..umah banglo beb sapa yg tak suka....tapi aku rasa hubby tak brapa minat coz jauh ke dalam skit...apa pun ini yg aku dpt info dari sales person tu...


Bandar Akademia
Type Texas : 3 bilik 2 toilet
Harga : dari RM 169K - RM173K + RM22K (incentive- blh guna buat reno ni)
Note : dapur sekali dengan ruang makan + ruang tamu

Type Mexico : 3 + 1 bilik 2 toilet
Harga : dari RM210K - RM215K + RM20K (incentive)
Note : design ni dapur + ruang makan terasing dengan ruang tamu

Type Daisy : 4 + 1 bilik + 2 toilet
Harga : sama dengan Mexico
Note : design sama dgn Texas...dapur skali ruang tamu bercantum...FREE kitchen cabinet, wardrobe and aircond (promosi terkini)

Dapur Free...walaupun biasa tp nmpk cantik je..simple..

Type Daisy 4 bilik

Pandangan dari depan rumah...ishkk bestnya ada halaman luas..

Built-up area 1780sq.ft


Harga berlainan sbb ikut harga tanah...yg paling murah RM15.70 sekaki...paling mahal RM18 sekaki....ada lagi Type utk 1 bilik dan 2 bilik tak ingat plak brp harga dia....


Semenyih Parklands

Type : 20 x 65 Teres 2 Tingkat
Harga : RM219,800 (bumi)
Note : ternampak papan tanda besar tepi jalan masa nak pi Bandar Akademia...bersebelahan Bandar Tasik Kesuma...booth ada di Tesco Semenyih. Tinggal 22 unit jer lagi...tengok projek tu dah mula progress...

Pelangi Semenyih 2

Type B : 20 x 70
Harga : RM279K (mmg tak lepas loan dah yg ni)
Note : ada 3 unit jer lagi


ini jer la tempat yg kami survey di Semenyih...kemudian kami trus ke Salak Tinggi plak...di salak tinggi tak banyak yg kami tuju...sebab dah tau rate salak tinggi dah semakin tinggi huhu...2 tempat jer kami cuba...

Ixora Hill Park

Type : 20 x 60/65 Teres 2 tgkt
Harga : dari RM255,800K
Note : akan dilancarkan pada 23 & 24 July ni

Taman Desa Restu

Type : 18 x 60 / 20 x 65
Harga : dari RM190++K - RM255K
Note : ada 3 unit jer lagi...tp mcm tak brani nak amik coz tgk dalam forum salak tinggi byk komen mcm xjalan jer projek ni huhuhu...

ini la yg dapat kami survey bt masa ni....tp dalam paler aku dah melekat Bandar Akademia Type jenis Texas pun jadik la huhu....



This entry was posted on Saturday, July 16, 2011 and is filed under , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

9 comments

cantik kan rumah di Bandar Akedemia tu, tapi agak jauh sket, dekat ke Branang sana..tapi luas halamannya..

btul tu...mmg cantik dan susah nak dpt dah banglo yg harga mcm tu kt area selangor ni...bandar akademia ni dah masuk N9 tau sempadan dah situ...sbb tu tanah dia murah...

aslkm..mintak pendpt u allz..rase cm mampu beli model texas kt akdemia nie..tp blum tgk lgi,sbb rumah contoh texas xde..lgpun malangnye dapur die bercntum ngn ruang tamu n mkn..ermm rase sempit x ruang kt dlm tue sbb da bercantum???need oponion..sbb tgh serve..

wa'alaikumsalam....lain org lain pendapat...kena pegi tgk sendiri rumah cth tu baru tau camna...

Salam... Saya bukan nak discourage beli rumah kat situ... Tapi saya dah tgk progress bandar akademia ni sejak zaman saya belajar sampaila skrg... Sgt slow... Kg saya kat Lenggeng... Dulu ingat nak beli juga banglo kat situ... At last saya amik umah kat pelangi semenyih 2... Bagi yg tak kisah kena keluar jauh dari jalan utama, mungkin xpe kot...

Salam, cuma nak bertanya satu perkara, sejak duduk rumah no.201, jalan kesuma 8/4B sekarang ni tak terpanggil ke untuk join dengan jiran2 lain buat rondaan waktu awal pagi setiap hari menjaga fasa 9c dari kejadian2 pecah rumah kebelakangan ini?

Salam..wah siap tau no umah sy ye :-) ni mesti dr fasa 9C jgk eh..apa nama...umah no brp ye...blh la kita kenal2 nanti...
yup dh start pindah last week..br setel ulang angkut brg ahad br ni...kemas umah pn xsetel lg ni hehe...bab rondaan tu sy tak join la..tgh bwk perut 8bln hehe...rasanya org ppuan tak terlibatkan..aritu hubby dh de jmpa ajk...tiap2 hari ke kena jaga rondaan...rasanya setiap ketua umah meronda sehari je dlm smggu kan?btulkan sy kl sy silap ye...hubby start meronda ahad ni...InsyaAllah...semoga fasa kita aman dr jenayah2 yg bahaya tu...berkat ikhlas kerjasama dr ahli2 fasa kita... :-)

Salam...ada gak baca kt internet yg lambat progress tu sbb owner yg beli tanah kt sana xbuat rumah...so yg pakej terbaru dorg buat skrg ni beli tanah dgn syarat buat rumah dgn kontraktor yg sign atau yg kerjasama dgn lion group tu...sbb tu skrg ni dh ada rumah2 yg naik...tp tu la jauh ke dlm...kl beli utk bt investment atau umah rehat kedua ok jgk tu sbb banglo mcm tu dh xdpt harga mcm tu kan...just my 2 cent :-)

untuk lbh detail pasal Bandar Akademia meh join rakan2 yg dah beli disini https://www.facebook.com/groups/bandarakademia/

Post a Comment