Lot 477 ke No.201

Semalam aku dgn hubby pi office pemaju...nak settle la benda ni bagi cepat skit...serabut jer rasa...so jumpa dgn En.Azhar...dia bgtau 3 org pembeli yg sama kes mcm kami ni dah setel...dah dpt surat tanah dari bank tu...skrg ni tggl 3 org lagi termasuk la kami...

sebenarnya yg dorg dok bgtau kata nak renew lesen di kementerian perumahan tu sbnrnya permit iklan dorg yg sepatutnya disertakan skali utk apply loan tu dah mati 3/3/2011 aritu...Namfatt tak nak renew permit tu semata2 utk 6 org kami yg balance ni je nak kena renew byr riban2...sbb projek Fasa 9C ni last projek...Namfatt tgh 'sakit' sbb tu dia jual sumer tanah2 dia kt pemaju lain sbb rugi dlm investment dorg...tak silap En.Azhar ckp dlm forex kot...so kami hanya perlu isi Borang Penilaian utk gantikan permit iklan tu....

aku dah pernah bgtau hubby psl ni...mesti Namfatt tgh problem dgn duit...kl tak...takkan la dia nak jual sumer tanah2 dia sedangkan pemaju2 di luar dari Semenyih sumer nak attack Semenyih utk projek perumahan sbb di Lembah Klang dah takde tanah...mesti ada yg xkena....then bukti yg kami dapat pasal surat cagaran tanah tu la...

pasal surat cagaran dr CIMB tu yg jadik lambat sbb Namfatt tak byr hutang habis lagi...bln 6 baru ni baru dorg setel hutang2 tu kt bank...so awal bln 7 dah dpt dah surat bank tu kata lot2 kami ni dah setel hutang...so skrg ni tgh tunggu surat dari lawyer plak utk bt surat ke BPP yg menyatakan lot kami ni dah release hutang dari CIMB.....

bila En.Azhar bgtau mcm ni baru la nampak terang dan jelas apa masalah sebenarnya...ni dari dulu bila tanya dok ckp bank yg lambat bagi...padahal dorg yg xbyr hutang tu....

skrg ni kira tak jadi la cancel umah ni...dpt jer surat dari lawyer tu dah blh apply Loan dari BPP....umah pun lepas raya ni InsyaAllah dah dpt kunci....skrg ni tunggu CF lagi...dari Indah Water yg blom dpt kelulusan...sbb dorg nak suh laju kan skit pressure air tu...yg lelain sumer dah ok...

huhu...lega skit la skrg ni...bab interest late payment tu tak timbul sbb En.Azhar ckp dorg dah ada bukti dokumen2 loan kami bertarikh bln February aritu...so pemaju takkan kenakan interest tu...sbb bukan kami yg buat lambat....

fuh...legaaa....

last skali yg bestnya dapat tengok rumah kami yg bakal diduduki nanti...Alhamdulillah...


Rumahku yang comel ;)

9 comments:

Anonymous said...

alhamdullilah....tq ayu for t info

liza

kesuma said...

Salam Ayu, Alhamdulillah.... selesai jgak.. suka citer2 yang ending dia best ni... nak2 plak ada usaha yang tinggi...

syalinda johari said...

alhamdulillahhh..rezeki mmg kat ctu..hehehe

Areyou said...

Salam...huhu...mmg rezeki nak berjiran ler tu :)

kesuma said...

Salam Ayu, semalam jalan2 pegi tengok rumah sewa saya kat Bandar Tasik Kesuma tu... lepas tu pegi tengok rumah yang Ayu beli, memang cantik... saya dah masuk dalam rumah tu... Kesimpulan saya dalam tiga2 jenis rumah yang berderetan dengan rumah Ayu, type rumah Ayu yang paling luas built-up area dia dan paling cantik.... saya sebelum ni dah masuk kedua2 rumah yang dibuat sebelum rumah ayu siap... family area kat bahagian atas rumah Ayu luas.... dengan harga sangat berbaloi...

Areyou said...

Salam kak kesuma...ye ke..huhu..mmg masa gi jln2 masuk ke dalam kwsn umah tu baru perasan cantik pulak umah yg beli tu huhu...masa tgk show house tu xnmpk sgt cantik nya...agaknya sbb xbape bekenan kaler kelabu tu :p

Anonymous said...

bape price umah nie eh?? rase berkenan pulak..huhu

Anonymous said...

skg nie pown sya tgh serve umah..hoho rase excited,tp rase nk serve kt tmn akademia tue dlu... tp cam berkenan ngn umah klabu nie plak..arge area bape eh?

Areyou said...

Anonymous....umah ni dah habis dijual la :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up