Suka Makan Masam-Masam? Ini Akibatnya!  

Posted by: Nani Rahayu Noordin in , , , , , , , ,

Makanan Masam Penyebab Gastrik





"Sempena Bulan ESP, saya nak share experince 2 tahun dengan Protein Soya Non-GMO nie.

Saya ada Gastrik yang agak kritikal since 2006. Ini semua puncanya dari silap saya jugak. Saya selalu makan masam-masam sebab nak diet (selama 3 tahun) sehingga pedih perut.

Pada anggapan akal pendek saya, makanan berasid tinggi ni akan memecahkan lemak. Itu semua tindakan yang kurang sihat. Dan akhirnya, saya disahkan doktor ada GASTRIK.

Setiap bulan saya wajib ke klinik untuk EMERGENCY. Normal, 2 kali sebulan. Semata-mata nak ambil MC dan tak tahan sangat-sangat.

Jika banyak tekanan..akan lagi kerap kena gastrik. Sampai saya tak tahu nak buat cam mana. Saya dah give up, makan itu tak kena. Makan ini, tak kena.

8 tahun saya menanggung sakit gastrik sebab kesilapan diri sendiri.

Sehinggalah saya start ambil Slimming Set termasuk ESP pada tahun 2014.

Alhamdulillah, saya mula fall in Love dengan ESP sebab saya tak perlu pening-pening dan tertekan lagi. Boleh blend dengan buah, campur dengan oat dan minum cam tu je.

Yang pasti, ia serasi dengan perut saya nie. Boleh tambah ostematrix, alfalfa dengan peppermint.

Alhamdulillah. Dah masuk tahun kedua saya still setia dengan ESP. Kebetulan saya memang suka minum soya.

Reward untuk diri sebab ESP bukan bantu Gastrik saya sahaja, tapi ia turut atasi masalah jeragat dan kesihatan kulit muka saya yang sensitive.

Gastrik yang tak di rawat, boleh memudaratkan lagi jika dibiarkan.

Selamat mencuba. #ESPbest" -Sakinah-



Nak order Set Bajet Gastrik Shaklee?
Whatsapp Ayu di 012 588 2545 sekarang ye.

This entry was posted on Tuesday, October 10, 2017 and is filed under , , , , , , , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

0 comments

Post a Comment