HOMEDEC 2011  

Posted by: Nani Rahayu Noordin in , ,

hari yang ditunggu2 tiba jugak...mmg dah lama aku nak pi HomeDec (HD) ni...bukan apa...org ckp murah brg2 dia...

dalam pkl 11 aku kluar umah...pegi 'brunch' dulu sbb tau dah karang asyik  tgk brg2 lupanye nak mkn huhu....but then hubby ckp nak kena gi bengkel kreta dulu coz break kreta ada problem...so gi carik bengkel kt area Serdang...pusing punya pusing jumpa 1 bengkel kreta ni...bila check apa masalah break...rupanya break-pad dah nipis giler...ptt bunyik jer tayar tu bila break...pastu break-pump dia lak mcm dah rosak skit..nak kena servis atau tukar baru kl servis biasa pun still ada problem...so hubby tukar dulu break-pad tu coz kl nak servis break-pump mau amik masa lama...

Aleesya di bengkel kereta...takut dia dengar bunyi pemutar skru


hampir pukul 1 jugak la sampai di KLCC...pusing punya pusing jumpa jugak Hall Homedec ni...mula2 skali gi Entrance dia di Hall 3...dah amik visitor pas sumer...kami pun melangkah masuk...

1st masuk nampak lampu2 yg cantik sgt...lawa2 jer tgk...tapi diluar kemampuan aku..sbb apa yg dorg tayang tu sumer yg harga riban2..jenis lampu chandilier tu...then ada barangan elektrik + elektronik kt sini mcm TV, peti sejuk, akuarium pun ada...aku xnak buang masa kt sini sgt sbb aku xperlu benda ni sumer....lagipun parking KLCC ni bukannya murah aku nak buang masa kt situ je kan huhu...

aku proceed ke Hall 1...haa...sini baru tempat aku...dah nampak brand2 hood + hob sumer...ini yg aku nak survey...last aritu kt Perfect Living aku tak sempat nak belek2 lama benda ni...so kali ni aku target benda ni je la...memandangkan Kitchen Cabinet tak banyak booth di HD ni...

so ni ler survey yang aku dapat...brand2 yang mengikut kemampuan aku dan aku fikir brand yg boleh diharap...

Effegi (The Hauz) 

Hood ECH-611TCP @ ECH-611TCN + Hob ECT-838KN = RM999 (kalau termasuk oven EBO-201 @ EBO-203SS =RM1999
ni pakej yg paling murah aku jumpa setakat aku survey selama hampir 4 bulan ni...

Kalau ikutkan bajet utk 3 brg,pakej ni sesuai la


Faber Pakej Sierra (TBC Elektrik Sdn. Bhd.)

Hood Faberjet Belezza 90SS + Hob FGH 152/78 BK + Oven FBO 68 SS = RM2199 (Free rice cooker worth RM95)

Faber...after sale service yg agak bagus


Rubine (The Living Depot)

tak banyak aku boleh crita kt sini sbb Rubine takde beza sgt dgn pakej lama yg pernah aku dapat sebelum ni...cuma ada Hood baru kaler hitam...mmg kelas gitu...harga dia dalam RM1588...tak pasti lak aku termasuk hob ke tak huhu...

Antara pakej2 Rubine


Rinnai (ESH (M) Sdn. Bhd)

Rinnai ni aku dah berkenan dengan hob dia yg ada 3 ring burner...fungsi dia kl kita nak panaskan sup je boleh guna ring yg paling kecik...means takde la sampai mendidih mcm burner kita guna sll tu...tu pulak ring yg kecik tu boleh plak adjust kasi api besar n kecik...yang jenis ni paling murah harga RM1200++ (hood+hob) kalau hob jenis yg tempered glass RM1500++ (hood+hob)

3 Ring Burner


lagik satu hob dia yg aku bekenan jenis api kt dalam hob tu (inner flame hob) pehh...yg ni aku tgk kl utk safety mmg sesuai...aku tak pandai nak jelaskan so korg baca le kt dalam gambar ni hihi...kl jenis ni harga dia RM1950 (hood + hob)

Inner Flame for safety


Fotile (D'Legend LCD & HIFI Sdn. Bhd.)

Fotile ni aku dah sedia maklum mmg bagus brand dia...hood tak bising...kl masak pun takde bau sampai ke dalam umah kl guna hood dia...tapi barang bagus harga pun bagus jugak la...mmg agak mahal brand ni...cuma di HD ni dia boleh offer aku dalam RM2K...tu yang paling murah utk brand ni...

so ini la yang aku dapat survey setakat hari ni...sampai pkl 5 jugak le kt situ...tu pun aku tak sempat nak belek2 hall lain...hall 2 tu banyak curtain2 + hiasan...mmg aku lalu je situ coz nak ke pintu exit mmg kena lalu situ...ada lagik hall samapi hall 5...mmg aku tak pegi la tak sempat dah pun...lagi pun aku tak de keperluan sangat nak ke situ...huhu...

yang mana satu aku beli?takde lagi...coz nanti bulan Oktober akan ada lagik HomeDec ni...huhu...

balik dari HD...aku ke pasar malam Bangi jap...beli char koe teaw, taufufa, dan pizza utk dinner mlm ni...mmg tak masak la...sbb dah tau balik ja umah sure si kecik ni nak merap tido jer...

so kalau ada yang berkenan di hati korang...cepat2 la grab ye...aku sekadar berkongsi maklumat disini :)

antara pamplet yg bakal dibuang




This entry was posted on Sunday, May 01, 2011 and is filed under , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

0 comments

Post a Comment